Успеси на такмичењима у шк. 2021/ 2022. години

 

Такмичарски циклус за школску 2021/ 2022. годину полако улази у финале, а наши ученици се већ сада могу похвалити завидним резултатима.
Ученици Основне школе „Ђура Јакшић" из Мале Крсне постигли су у периоду за нама следеће резултате:

Катарина Миливојевић (5. разред) освојила је треће место на општинском такмичењу из српског језика и језичке културе и пласирала се на окружни ранг такмичења. На окружном такмичењу је постигла задовољавајућ резултат, али јој је диплома измакла.
Андреј Митрашиновић (5. разред) освојио је друго место на општинском такмичењу из биологије и пласирао се на окружни ранг такмичења. Са нестрпљењем очекујемо Андрејеве нове успехе.
Ученик Страхиња Миладиновић (6. разред) освојио је треће место на општинском такмичењу из историје и тиме обезбедио себи учешће на окружном такмичењу. На окружном нивоу диплома је изостала.
Ученик Лука Стојадиновић (6. разред) освојио је треће место на општинском такмичењу у атлетици.

atletika1atletika2
Ученик Алекса Стокић (8. разред), матурант наше школе, изузетно је успешан ове школске године у натицању са својим вршњацима. Алекса је освојио прво место на општинском такмичењу у познавању саобраћајних прописа „Шта знаш о саобраћају" и учествоваће на предстојећој окружној смотри. Такође, освојио је друго место на општинском такмичењу из историје и остварио запажен резултат на окружном рангу овог такмичења.
Велико браво и осталим ученицима разредне и предметне наставе, који су „бранили боје" наше школе на општинском нивоу из различитих предмета:
Михајло Стојановић (3. разред, математика), Матеја Илић (4. разред, математика), Дуња Ристић (4. разред, математика), Марија Ивановић (6. разред, биологија), Лазар Стојановић (6. разред, атлетика), Алекса Лазић (7. разред, атлетика), Димитрије Миленковић (7. разред, атлетика), Матија Вучковић (8. разред, историја), Ђорђе Николов (8. разред, физика и хемија).

Наставничко веће похваљује све вредне ученике, који су жељом, трудом и знањем на најбољи могући начин представљали своју школу.
Велико поштовање и захвалност њиховим менторима – Зорици Радојковић, Маријани Јеремић, Марини Недељковић, Милану Бајкићу, Николи Миленковићу, Николи Максимову, Ненаду Станојевићу и Миодрагу Станојевићу, који су их са пуно елана припремали за споменута такмичења и који се труде да код својих ученика негују здрав такмичарски дух.

Ишчекујући неке нове успехе, желимо много среће свим нашим ђацима и њиховим наставницима пред којима је још један круг такмичења.